diumenge, 28 de març del 2010

EUROPA PRESS, 26-03-2010: Vegueries.- La plataforma del Penedès critica el Govern per no donar-li una vegueria pròpia

El president de la Plataforma per una vegueria del Penedès, Fèlix Simón, ha criticat avui el Govern per no dotar aquest territori d'una vegueria pròpia en el projecte de llei de vegueries aprovat pel Govern, i ha afirmat que s'anteposen "interessos partidistes" davant d'una demanda dels ciutadans.

"Volem trobar un espai propi. No es tracta d'una mera reforma administrativa. Ara al Penedès hi ha consens, i tenim el dret d'emancipar-nos", ha dit en la seva compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament.
Fèlix Simón ha lamentat que l'entitat que presideix sigui l'única que hagi pogut expressar la seva opinió a la cambra sobre el projecte de llei, ja que són moltes les associacions que desitjaven intervenir.

Ha criticat la tramitació del projecte perquè considera que ha faltat diàleg i consens per part del Govern, i ha invitat els partits a escoltar la raons per les quals reivindiquen una vegueria.

Simón ha advertit que la seva petició respon a una "emergència". Ha assegurat que si no s'accepta és per mantenir quotes de poder, i ha assenyalat que la Plataforma encararà la campanya de les eleccions catalanes donant suport als partits que defensin la seva reivindicació.

Segons ha explicat, si fossin una vegueria podrien treballar millor per millorar l'atenció dels ciutadans per part de l'Administració, i podrien plantar cara amb més garanties a l'atur a la zona.

El president de la Plataforma ha afirmat que hi ha una majoria creixent de sectors de les comarques del Baix Penedès, Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf que es mostren a favor de la seva demanda.

Ha assenyalat que els quatre consells comarcals del territori, 130 entitats i el sector empresarial han expressat el seu suport a la creació d'aquesta vegueria, i ha instat el Parlament a votar la seva petició.

"Des del Parlament els invitem a fer justícia, i a votar-ho ara. Això és possible i factible. Serà una decisió sàvia i intel·ligent", ha postil·lat.