diumenge, 28 de març del 2010

Avui, 25-03-2010: El síndic d'Aran, Francés Boya, es planta en la llei de vegueries


El també diputat del PSC no accepta l'assignació de deu minuts per defensar la identitat i singularitat de la vall i les seves institucions

El síndic d'Aran, el socialista Francés Boya, ha amenaçat de no assistir a les compareixences per la llei de vegueries d'aquest divendres en senyal de protesta perquè "només deixaran parlar 10 minuts" a cada institució afectada per la nova normativa. Segons Boya, això no és acceptable perquè no permetrà exposar les reivindicacions de la vall.

El síndic aranès demana poder comparèixer en el tràmit en ponència durant almenys mitja hora, per tal de defensar que la Vall d'Aran no quedi inclosa en la vegueria de l'Alt Pirineu, en atenció a la seva semiautonomia. El motiu del malestar és que el tripartit ha decidit concentrar 16 compareixences en una sola jornada, per accelerar els tràmits de la llei.

La comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha convocat la compareixença dels representants de diverses institucions locals i plataformes territorials dins el procés de debat del projecte de llei de vegueries aprovat pel govern fa unes setmanes. Els convocats són, a més del síndic d'Aran, Francés Boya, l'advocat Miquel Roca i Junyent, president de la comissió elaboradora de l'informe sobre organització territorial elaborat fa dues legislatures; els presidents de les quatre diputacions provincials; els alcaldes de Tarragona, Reus, Tortosa i Lleida; els presidents dels consells comarcals de la Cerdanya i del Solsonès; la Plataforma per la Vegueria del Penedès i de la vegueria de l'Alt Pirineu; els presidents de les entitats municipalistes.

Aquest divendres, doncs, estan citats al Parlament i per aquest ordre: Manuel Bustos i Garrido, president de la Federació Catalana de Municipis; Salvador Esteve i Figueras, president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques; Antoni Fogué i Moya, president de la Diputació de Barcelona; Enric Vilert i Butchosa, president de la Diputació de Girona; Jaume Gilabert i Torruella, president de la Diputació de Lleida; Francés X. Boya i Alós, síndic d'Aran (president del Consell General d'Aran); Fèlix Simon, portaveu de la Plataforma per una Vegueria Penedès; Amadeu Gallart i Sort, representant dels signants del Manifest per la vegueria de l'Alt Pirineu - Grups de l'Alt Pirineu; Esteve Maurell i Meya, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Marià Chaure i Valls, president del Consell Comarcal del Solsonès; Josep Poblet i Tous, president de la Diputació de Tarragona; Àngel Ros Domingo, alcalde de Lleida; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Lluís Miquel Pérez i Segura, alcalde de Reus; Ferran Bel i Accensi, alcalde de Tortosa; i Miquel Roca i Junyent, advocat.
...>