diumenge, 28 de març del 2010

Avui, 24-03-2010: CiU denuncia alteració greu del procés parlamentari


CiU va denunciar ahir durant la reunió de la mesa del Parlament que la dinàmica de treball en què ha entrat la cambra catalana aquest darrer tram de legislatura està alterant greument el procediment parlamentari. Els nacionalistes han plantejat la seva queixa arran de la tramitació de la llei de vegueries. Els socis del tripartit han decidit compactar en un únic dia totes les compareixences sobre la nova norma, la qual cosa ha obligat a reduir de manera dràstica el llistat de compareixents. Per contra, els nacionalistes van tancar ahir la seva proposta, que inclou més de 70 noms pel que fa a les vegueries i una cinquantena amb relació a la corporació metropolitana.

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, va expressar la queixa del seu grup en roda de premsa als faristols del Parlament. "S'està alterant greument el procediment parlamentari i el dret de les formacions polítiques d'intervenir en aquesta llei", va advertir després d'atribuir aquesta situació a "presses i nervis" del tripartit.

Segons el portaveu nacionalista, el tripartit vol reduir a entre 10 i 15 compareixences per divendres vinent les intervencions que han de permetre que totes les parts i sectors implicats puguin exposar el seu parer sobre aquesta norma territorial. CiU denuncia que un sol dia és insuficient per escoltar la gran quantitat de veus que volen dir la seva des del territori i que, segons la proposta nacionalista, inclouria un llistat de més de 70 persones. El termini per presentar les propostes acaba aquest matí i es votarà avui, abans de començar el ple.
...>