dissabte, 13 de març del 2010

El Periódico, 09-03-2010: CiU esmena la llei de vegueries per «inútil»

El tripartit farà valer la seva majoria per tombar també els vetos del PPC i Ciutadans

Després de meditar molt, CiU està decidida a esmenar una llei que forma part del nervi del catalanisme polític per considerar que la crisi imposa altres prioritats. La federació va presentar ahir una esmena a la totalitat al projecte de llei de vegueries, en un moment en què demà en debatrà el Parlament l’admissió a tràmit. No obstant, el tripartit farà valer la seva majoria per tombar aquesta i les altres dues esmenes a la totalitat, les presentades pel PPC i Ciutadans.
Com que el Govern no va atendre ni per un moment el requeriment de CiU per retirar la norma fins a millors temps econòmics, els convergents s’han vist obligats a fer un pas que els incomodava en termes d’imatge.
El secretari general d’Unió i portaveu adjunt de CiU al Parlament, Josep Maria Pelegrí, va considerar que el Govern no ha afavorit el debat territorial i que el projecte de llei no concreta un marc economicofinancer perquè les vegueries puguin ser una realitat. Al seu parer, es tracta d’una llei «irreal i inútil», amb la qual un Executiu «excessivament nerviós» al final del seu mandat vol «crear una administració més», que se «superposaria» a l’administració provincial actual. «És un final de legislatura agònic», va afegir.

DEBAT SERÈ / Els convergents basaran la seva negativa a la norma en el fet que el Govern ha intentat excloure’ls-en perquè, a l’anar de la mà de la llei de l’àrea metropolitana, totes dues s’han convertit en un «intercanvi de cromos» entre el PSC i ERC. L’absència de «debat territorial» i la «falta de serenitat» amb què s’està abordant aquesta qüestió seran altres arguments que esgrimirà CiU al Parlament.
Els nacionalistes no han vist satisfeta, per exemple, la seva reclamació que el Penedès es constitueixi com a vegueria des del primer moment, i tampoc semblen acceptar de bon grat que el projecte de llei obri la porta a la creació de noves vegueries en el futur.

...
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=694034&idseccio_PK=1008