diumenge, 28 de març del 2010

Avui, 25-03-2010: PSC, ERC i ICV liquiden en un dia el debat de vegueries


PSC, ERC i ICV-EUiA van aprovar ahir una llista de compareixences parlamentàries per debatre el projecte de llei de vegueries limitada a només 16 persones, que intervindran totes en un sol dia, demà, en una sessió que es preveu maratoniana.

La decisió dels partits del govern, que volen accelerar els tràmits de la llei perquè quedi aprovada aquesta legislatura tot i que el PP enviï el projecte al Consell de Garanties, va indignar CiU, que considera que la majoria d'afectats per la llei no podran expressar la seva opinió. La federació va amenaçar de despenjar-se definitivament de la llei i no presentar-hi ni tan sols esmenes, tot i que demà seran presents a les compareixences aprovades.

Les explicacions dels 16 representants del món local en comissió començaran a les 9.30 del matí i no es preveu que acabin abans de les 7.30 del vespre, amb més de vuit hores d'intervencions d'afectats i experts. Entre ells hi haurà el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos; el president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve; els quatre presidents de diputació; el Síndic d'Aran, Francés Boya, i els presidents dels consells comarcals del Solsonès i la Cerdanya.

També hi acudiran els alcaldes de Tarragona (Tarragonès), Josep Fèlix Ballesteros; de Reus (Baix Camp), Lluís Miquel Pérez; de Tortosa (Baix Ebre), Ferran Bel, així com el de Lleida (Segrià), Àngel Ros, a més d'un portaveu de la Plataforma per una Vegueria del Penedès; del representant del Manifest per la Vegueria de l'Alt Pirineu, i de l'advocat Miquel Roca, que en el seu dia va coordinar el primer informe sobre les vegueries per encàrrec del llavors conseller de Governació, Josep Antoni Duran.

CiU proposava la compareixença d'un total de 97 persones, entre elles tots els presidents del consells comarcals, les cambres de comerç implicades en els canvis, les patronals, els sindicats i plataformes com El Ripollès Existeix, Vegueria de l'Alt Ter, l'Alta Segarra, o Via Vallès.


1 comentari:

Blogger ha dit...

Find out how THOUSAND of people like YOU are making a LIVING by staying home and are living their dreams TODAY.
JOIN NOW