divendres, 26 de febrer del 2010

vilaweb.cat, 24-02-2010: El Penedès pressiona per convertir-se en la vuitena


El president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Fèlix Simon, ha demanat avui als partits que tramitin per via d'urgència la llei que reconegui el Penedès com un àmbit funcional per poder incorporar la vuitena vegueria abans que s'aprovi el projecte de llei per a una nova organització territorial de Catalunya.

En roda de premsa davant del Parlament, Simon, acompanyat per representants del món del vi i el cava del Penedès, ha exigit als partits que "no posin pals a les rodes" a la creació d'una vuitena vegueria, i ha assegurat que ja compleixen la condició que dos terços dels municipis i de la població estiguin conformes amb constituir-se com a vegueria.

Ha recordat que la Cambra catalana va aprovar el 16 de desembre la proposta de creació de l'àmbit funcional del Penedès, i ha demanat que es tramiti també per via d'urgència perquè es pugui incorporar la vuitena vegueria mentre encara s'estigui tramitant el projecte de llei de vegueries.

Ha defensat que, si el pròxim dia 10 es presenta una esmena a la totalitat a la llei de vegueries, la de creació de l'àmbit funcional li porta tres mesos d'avantatge, i la vuitena vegueria podria incorporar-se al projecte a través d'una esmena parcial avalada per CiU, ERC i PP.

Simon ha avançat que avui es reuniran amb tots els grups parlamentaris, i ha assegurat que després de la reunió que van mantenir la setmana passada amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, la vegueria pròpia per al Penedès "té bones perspectives".