dimarts, 2 de febrer del 2010

Vilaweb-EUROPA PRESS, 02-02-2010: Vegueries.- La Plataforma Vegueria Penedès acusa el Govern de "deslleialtat"

La Plataforma Vegueria Penedès, que defensa una vegueria pròpia per a les comarques de l'alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, ha acusat avui el Govern d'actuar de manera deslleial amb els territoris del Penedès amb l'aprovació del projecte de llei de vegueries.

En declaracions a Europa Press, el president de la plataforma, Fèlix Simon, ha afirmat que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha ignorat la voluntat del territori del Penedès i ha mentit en dir "que existeix una majoria de consens entorn de les vegueries".

Ha criticat la contradicció que, segons ell, protagonitza ERC, ja que "mentre les seves bases i consells nacionals defensen la vegueria pròpia per al Penedès, el seu propi conseller la desaprova".

Simon ha assegurat que avui "era un dia trist per als territoris del Penedès", tot i que ha afirmat que treballaran perquè s'accepti una esmena que incorpori una vuitena vegueria que aglutini les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Amb el disseny actual, les quatre comarques per a les quals la plataforma demana una vegueria pròpia estan dividides entre les de l'Àmbit Metropolità, el Camp de Tarragona i les Comarques Centrals.[FIN]

Notícia: