dilluns, 1 de febrer del 2010

Avui, 31-01-2010: CiU demana deixar vegueries per a la propera legislatura

Retreu a ERC que pressioni per desbloquejar-les per la proximitat de les eleccions | La llei d'ordenació territorial pot rebre llum verda del govern el pròxim 9 de febrer

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va retreure ahir a ERC que vulgui, davant la proximitat de les eleccions catalanes, desbloquejar la llei d'ordenació territorial. L'objectiu: que es pugui exhibir en el compte de resultats del tripartit. Puig creu que aquest és un tema a tractar a principi de legislatura i que organitzar el territori no es fa precipitadament.

Per ell, no és moment de plantejar nous organismes. "La crisi ens porta a mesures d'austeritat", va sentenciar durant una visita a la Fira de les Borges Blanques. Precisament el secretari general d'ERC, Joan Ridao, es va mostrar ahir de nou convençut que la llei de vegueries veurà la llum aviat. Des d'alguns cercles es dóna com a molt probable que el projecte s'aprovi al govern el 9 de febrer. Totes les lleis que arribin al Parlament més tard d'aquella setmana difícilment rebran el vistiplau de la cambra catalana aquesta legislatura. A hores d'ara, els projectes de llei estan necessitant un termini de deu mesos de tramitació al Parlament. Igual que la llei del cinema, la de vegueries seria tramitada de forma urgent, accelerant al màxim les passes dins de la cambra. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha activat els contactes les darreres setmanes per desfer el malestar que el projecte havia suscitat al territori. Un dels més recelosos amb la llei és l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb qui es va reunir la setmana passada. El 9 de febrer el govern també podria aprovar la llei de la Sindicatura de Comptes i la de reforma de l'impost de successions.

Notícia completa: