dissabte, 17 d’abril del 2010

directe.cat, 12-04-2010: Marxa lenta de vehicles a favor de la Vegueria Penedès


S'ha convocat a través de Facebook · Els cotxes duien cartells reivindicatius

Diverses desenes de vehicles s'han mobilitzat aquest diumenge a la tarda amb una marxa lenta per diferents poblacions de les comarques del Baix i l'Alt Penedès per reivindicar la vuitena vegueria per aquest territori. També, volen denunciar les imposicions del Govern amb infraestructures com el Centre Integral de Mercaderies (CIM). La iniciativa ha estat convocada de forma espontània a través de la xarxa social facebook i s'hi han adherit les plataformes Vegueria del Penedès i No fem el CIM. L'itinerari de la protesta s'ha anat decidint sobre la marxa per evitar que els Mossos d'Esquadra la paralitzessin.

Aquesta iniciativa va començar de forma espontània a través de la xarxa social Facebook i més tard s'hi han adherit les plataformes No Fem el CIM i Vegueria del Penedès. Una trentena de vehicles s'han concentrat a les quatre de la tarda a l'estació de ferrocarrils de l'Arboç (Baix Penedès) i han penjat cartells reivindicatius als seus cotxes. A les cinc de la tarda, ha començat la marxa lenta sense un itinerari previst ja que els manifestants volien evitar que els Mossos d'Esquadra paralitzessin la protesta o els neguessin el pas a les principals vies del territori.

Segons ha explicat el portaveu de les entitats manifestants, Pau Batlle, s'ha decidit reivindicar conjuntament una sèrie d'actuacions que afecten el territori, com la nova organització territorial que no contempla la setena vegueria del Penedès com es reclama, el 'polèmic' Centre Integral de Mercaderies (CIM) Logis del Penedès o la 'imposició' de l'autovia A-7 com a alternativa a la carretera N-340. Segons els manifestants, aquestes noves infraestructures van en contra del sistema d'economia sostenible pel qual aposten els ciutadans de les comarques de l'Alt i Baix Penedès 'i que el mateix Govern està defensant'.

Batlle ha afegit que 'totes aquestes reivindicacions es basen en una falta de sensibilitat per part del Govern, que no ha sabut dialogar amb el territori'. Les plataformes es mostren contrariades amb el fet que la Generalitat imposi els seus criteris sense que se'ls escolti i han demanat que es creï una taula de debat i diàleg per establir millors relacions entre el Govern i el Penedès. Les plataformes ja han anunciat que les mobilitzacions continuaran i s'accentuaran en diferents accions a mesura que s'aproximin les eleccions catalanes amb caminades, conferències i altres.

Les plataformes han decidit unir les mobilitzacions contra el Logis Penedès i pro vegueria amb 'un criteri per unir esforços i fer més pressió a un Govern que no ens atén. Un Govern que ha de començar a canviar el xip i que ha de pensar que els ciutadans sabem tant com ells de cultura del territori', ha finalitzat Batlle.