dissabte, 17 d’abril de 2010

Avui, 12-04-2010: Plataformes del Penedès reivindiquen amb una marxa lenta de vehicles una vegueria pròpia


La iniciativa ha estat convocada de forma espontània a través de la xarxa social Facebook

Més d'una trentena de vehicles s'han mobilitzat aquest diumenge a la tarda amb una marxa lenta per diferents poblacions de les comarques del Baix i l'Alt Penedès per reivindicar la setena vegueria per aquest territori.

La iniciativa ha estat convocada de forma espontània a través de la xarxa social Facebook i s'hi han adherit les plataformes Vegueria del Penedès i No Fem el CIM.

A les cinc de la tarda ha començat la marxa lenta sense un itinerari previst, ja que els manifestants volien evitar que els Mossos d'Esquadra paralitzessin la protesta o els neguessin el pas a les principals vies del territori.

Segons ha explicat el portaveu de les entitats manifestants, Pau Batlle, s'ha decidit reivindicar conjuntament una sèrie d'actuacions que afecten el territori, com la nova organització territorial, que no preveu la setena vegueria del Penedès com es reclama, el polèmic Centre Integral de Mercaderies (CIM) Logis del Penedès o la "imposició" de l'autovia A-7 com a alternativa a la carretera N-340.

Segons els manifestants, aquestes noves infraestructures van en contra del sistema d'economia sostenible pel qual aposten els ciutadans de les comarques de l'Alt i Baix Penedès, "que el mateix govern està defensant".

Batlle ha afegit que "totes aquestes reivindicacions es basen en una falta de sensibilitat per part del govern, que no ha sabut dialogar amb el territori". Les plataformes es mostren contrariades amb el fet que la Generalitat imposi els seus criteris sense que se'ls escolti i han demanat que es creï una taula de debat i diàleg per establir millors relacions entre el govern i el Penedès. Les plataformes ja han anunciat que les mobilitzacions continuaran i s'accentuaran en diferents accions a mesura que s'aproximin les eleccions catalanes amb caminades, conferències i altres.

...>