dissabte, 9 de maig del 2015

Comunicat 191, La Llei de Vegueries Camí de Ser Modificada, 07.05.2015

Aquest matí, el grup parlamentari de CONVERGÈNCIA I UNIÓ, ha entrat al Registre General del Parlament de Catalunya una nova proposició de llei, per modificar la Llei de Vegueries i afegir-hi el Penedès com la vuitena demarcació veguerial que comprèn els 72 municipis de les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Això vol dir que a través de la Cambra es podrà endegar el procés definitiu de reconeixement del Penedès i donar resposta així a una la voluntat popular majoritàriament manifestada. Satisfacció doncs pel fet en ell mateix, però alhora volem dir també que la forma com s'ha dut a terme no és la que nosaltres desitjàvem, per això havíem treballat l'esperit de col·laboració entre els diferents grups favorables a la Vegueria Penedès per fer-ho conjuntament.

 

Després de la publicació del llibre "El Penedès era possible" i del mapa de l'Àmbit de la Vegueria Penedès, que van ser presentats amb notable èxit a les quatre capitals penedesenques, vam creure indispensable presentar-lo també als grups parlamentaris de la Cambra catalana. El llibre recull la feina, la pressió i la mobilització duta terme durant els 10 anys d'existència de la PVP i que van donar com a resultat un ampli consens social favorable a la vegueria, en el qual també hi van jugar un paper important la majoria de les formacions polítiques presents al territori

 

Justament per això, el passat 29 d'abril va tenir lloc la presentació esmentada que vam demanar que es fes en el marc d'una reunió amb cada un dels grups de la Cambra. La intenció d'aquestes reunions per part de l'àmplia delegació penedesenca era obtenir els màxims suports per a l'aprovació de la proposició de llei, tal com així va ser per part dels quatre grups amb qui ens vam reunir aquell dia (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) -no va haver-hi tems per reunir-nos amb la resta. Vam fer gestions per una trobada posterior amb representació de cada un dels grups per coordinar i accelerar la presentació de la proposició de llei, però aquesta reunió no es va arribar a celebrar.

 

Fins aquí la feina de la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Ara, un cop entrada la proposició de llei en solitari per part del grup de CiU, DEMANEM públicament a CIU i a tots els altres grups parlamentaris la màxima generositat i el màxim consens pel bé del Penedès, i que siguin capaços de trobar la fórmula perquè aquesta proposició de llei sigui subscrita com a mínim pels grups parlamentaris esmentats amb qui ens vam reunir i també si és possible per la resta de grups. La PVP continua disposada a reunir-se i col·laborar amb tots els grups de la cambra per ajudar a arribar al màxim acord possible dins de l'actual legislatura.