dimarts, 4 de maig del 2010

Anoia Diari, 04-05-2010: La Plataforma per al Penedès continua les negociacions amb els partits


La Plataforma per una Vegueria Pròpia va fer un repàs aquest dilluns en roda de premsa a l’estat en què es troba la creació de l’àmbit funcional del Penedès i el tràmit de la Llei de Vegueries. Segons va explicar Fèlix Simon, president de la PVP, CIU ha presentat una esmena en aquesta llei perquè s’inclogui ja d’entrada aquesta vuitena vegueria. La proposta podria comptar amb el vot favorable d’ERC si CIU es pronuncia a favor de la llei.

Simon valora de manera positiva aquests compromisos i els passos que s’estan fent per donar a conèixer la necessitat de la vegueria penedesenca, a través de contactes amb tots els grups parlamentaris. El president de la PVP creu que la Llei de Vegueries, que ja ha entrat per via d’urgència, podria estar aprovada entre juny i juliol.

De totes maneres, Fèlix Simon apunta que ‘tot i aquesta situació i aquests compromisos’, la possible sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut pot derivar en dos escenaris: si s’ha pronunciat abans que s’aprovi la llei, es podrien posar en qüestió les vegueries; si ho fa després, Catalunya haurà de negociar amb Madrid aquesta nova configuració territorial. Tot i això, el president de la PVP recorda que la plataforma ‘vol les vegueries però sempre amb la inclusió de la del Penedès, ja que ha de ser un repte per a l’equilibri territorial de Catalunya’.

L’àmbit funcional avança
Finalment, també s’estan a punt d’enllestir les compareixences per a la creació de l’àmbit funcional del Penedès: aquest dimecres està previst que hi intervinguin representants de la Federació i l’Associació Catalana de Municipis, i els presidents dels quatre consells comarcals de la zona, entre els quals Marc Castells, president del Consell de l’Anoia. En aquest cas, no és previst que es presentin esmenes al projecte.