dijous, 16 de juny del 2016

EMBADALITS I AGRAÏTS! (PVP, Juny 2016)


Primer va ser l'aprovació de la Llei 23/2010, de 23 de juliol per la qual es va fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris de la Cambra legislativa catalana i ara, el passat 2 de juny del 2016, és també una data a recordar: va ser presentada al Registre del Parlament, la Proposició de llei d'adaptació de la Llei 30/2010, del 3 d'agost, de vegueries, amb l'objectiu de consolidar el reconeixement de la realitat i singularitat territorial del Penedès.


La tercera és la bona, i la diferència respecte de les altres dues que s'havien presentat anteriorment i que van declinar per finalització de les respectives legislatures, és que ara som una majoria qualificada, 99 dels 135 parlamentaris, un consens d'excel·lència. Gràcies als 10 diputats i diputades que l'han signada, ho podem finalment gaudir i assaborir-ho tranquil·lament, sense presses. Recordar que onze anys enrere vam fer un primer pas i érem lluny, i ara un cop n'hem fet més de quatre mil, ja som molt a prop. El més important era avançar sempre, perseverar i fer un pas cada dia, per arribar per fi al que som, un territori petit però amb personalitat pròpia, dens en cultura i rics d'aportacions.


La nostra feina ha sigut un procés llarg, hem estat limitats pels canvis, des de la setena legislatura fins a la onzena, l'actual... i hem seguit un procés com el d'un tren cremallera que avança a poc a poc, però que mai retrocedeix....  La gent de la PVP ens sentim orgullosos d'haver sigut capaços de perseverar i mantenir malgrat moltes sotragades i incerteses, amb la finalitat d'assolir el reconeixement del Penedès. Per nosaltres, la Vegueria Penedès és una il·lusió col·lectiva, amb la legitimitat d'un moviment majoritari actiu i amb el coratge polític suficient. Gràcies a tothom que ho està fent possible.


Recordem que des del ja llunyà 2004 fins avui, les adhesions a la campanya a favor de l'àmbit i la vegueria Penedès han estat multitudinàries començant pels 4 Consells Comarcals i 66 municipis dels 72 de l'àmbit Penedès, seguint per 132 entitats i associacions (7.950 associats), 13 associacions empresarials (5.250 empreses), i acabant pel gran nombre de persones a títol individual que mitjançant signatures o per altres procediments hi han donat el seu suport. I també cal recordar que durant aquest temps, la PVP ha redactat més de 200 comunicats de premsa (consultables a www.vegueriapenedes.cat) que recullen el coratge, la fermesa i també el seny suficient que ha calgut per fer la feina, en defensa de la dignitat d'un territori, convençuts que el PENEDÈS ERA POSSIBLE, tal com deia simptomàticament el títol del llibre publicat just ara fa un any en ocasió del desè aniversari de la Plataforma.


Sabem que amb el reconeixement de la sobirania del nostre territori i amb les eines de què disposarem quan en els anys immediats estigui tot desplegat i materialitzat, els nostres càrrecs electes podran complir amb l'obligació ètica de mantenir el Penedès d'una manera sostenible per a les generacions actuals i futures.... i ben segur que també repercutirà positivament en el nou futur que ja s'albira del nostre país.


Fèlix Simon

President de la Plataforma per una Vegueria Pròpia

www.vegueriapenedes.cat