diumenge, 26 d’abril del 2015

Comunicat 188, ARA, EL PENEDÈS TAMBÉ ÉS POSSIBLE, El proper dimecres 29 d’abril, al Parlament de Catalunya el Penedès serà un CLAM a favor de la VUITENA VEGUERIA!, 25.04.2015

Desprès de l'èxit de les presentacions del llibre "El Penedès era possible" i del mapa "L'àmbit de la Vegueria Penedès", fetes a Vilafranca, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Igualada, amb la presencia dels seus respectius alcaldes i alcaldessa, el proper dimecres membres del Secretariat de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, acompanyats de diverses personalitats representatives d'institucions i entitats penedesenques, seran presents al Parlament de Catalunya. L'objectiu és lliurar el llibre i el mapa als diferents grups parlamentaris, reunir-nos amb els respectius presidents i fer-los arribar els anhels penedesencs resumits en el text següent.
1.- Transcorreguda una dècada des del naixement de la PVP, la ciutadania del Penedès ha fet un evident procés de maduració vers el seu sentiment de pertinença penedesenca, favorable a esdevenir un àmbit i una vegueria pròpia. L'epíleg del llibre titulat "La saó del Penedès" és una nova declaració en aquest sentit i té el suport de les 60 persones que hi ha col·laborat.
2.- La resposta i la implicació durant aquesta dècada del món local i de la societat civil han estat clars i contundents, tal com es detalla a la crònica del llibre. La feina ja és feta fa dies, i la iniciativa de la PVP ha portat a tenir 66 ajuntaments adherits, els 4 consells comarcals, 13 associacions empresarials (5.250 empreses), 132 entitats (7.950 associats) i més de 12.500 particulars.
3.- El 14 de juliol del 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la creació de l'Àmbit territorial i va quedar clar que el Penedès "era possible". Tanmateix el 27 de juliol els vots del tripartit (PSC+ERC+ICV) van impedir que la Vegueria del Penedès fos reconeguda votant contra una esmena de CiU, però amb aquest grup al govern tampoc s'ha modificat la Llei, i en 4 anys tan sols s'ha legislat per delimitar l'Àmbit Penedès en 72 municipis i ara comencen les reunions per iniciar els treballs del Pla parcial.

4.- És evident que fins avui hem patit d'una manca de voluntat política, inacceptable des de la percepció de la gent del Penedès. És bo recordar els acords a nivell dels Consells Nacionals de CDC, UDC i d'ERC, a favor de la Vegueria Penedès i dels diversos compromisos fets públics pels principals representants d'aquestes formacions polítiques i d'altres com ICV, PPC I CUP.
5.- Aquests compromisos, així com, i sobretot, la voluntat manifestada clarament i reiteradament pels penedesencs d'esdevenir la vuitena Vegueria, haurien de portar al govern i al Parlament de Catalunya a aprovar-la dins de l'actual legislatura -hi ha temps suficient- i deixar clar d'una vegada per totes que SÍ, QUE EL PENEDÈS ÉS POSSIBLE.
Al final del matí, un cop acabades les entrevistes amb els diversos grups parlamentaris, celebrarem aproximadament a les 13,45 hores una roda de premsa per explicar el resultat de les converses.

El Penedès, 25 d'abril de 2015
​