dimarts, 29 de juliol del 2014

Fwd: Oberta la inscripció per les 7es Jornades de la Penedesfera a Sitges


Informació d'actualitat de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, entès com l'àmbit de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf
No veus aquest e-mail correctament?
Visualitza'l al navegador.
Penedesfera

Oberta la inscripció per les 7es Jornades de la Penedesfera a Sitges

Ja són obertes les inscripcions i s'ha publicat el programa de les 7es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran del 26 al 28 de setembre a Sitges, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. L'organització de l'esdeveniment és a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l'àmbit de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb més de 1.100 membres, juntament amb el portal Cultura Penedès, formant la secció TIC de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, també s'hi comptarà en l'organització amb el Consorci del Patrimoni de Sitges, constituït per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sitges, i encarregat de la gestió, la conservació i la divulgació del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Can Llopis, així com de les col·leccions que ens ells s'hi alberguen.

La rellevància del patrimoni cultural i la posada en valor gràcies a les TIC i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement serà la temàtica de l'esdeveniment. Per aquest motiu les Jornades de la Penedesfera, que tradicionalment s'han celebrat a finals de la primavera, s'han traslladat aquest any a la tardor per tal de tenir la possibilitat d'admirar la reobertura dels museus de Sitges Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel. Al juny es van poder veure les obres de reforma d'aquests espais per a continuació procedir a la instal·lació del contingut museogràfic, i durant l'esdeveniment es donaran a conèixer amb diverses activitats com una trobada instameet d'instagramers amb un concurs fotogràfic que inclou diversos premis a les millors fotografies dels referents patrimonials sitgetans que es podran visitar durant el cap de setmana. El programa de les 7es Jornades de la Penedesfera consta també d'un tast Malvasia&Blogs al capvespre a les terrasses del Palau Maricel, on al seu Saló d'Or se celebrarà una taula rodona amb experiències TIC de museus de l'àmbit del Penedès i de la resta de Catalunya, així com demostracions d'aplicacions mòbils i de realitat augmentada relacionades amb la temàtica. Tots els actes seran gratuïts i només caldrà una inscripció prèvia al Portal de la Penedesfera.

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l'àmbit de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L'objectiu de l'esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d'una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa. Les jornades estan adreçades als penedesencs, de fora d'aquest territori i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. Les Jornades Europees del Patrimoni als Museus de Sitges agafarà aquest 2014 el relleu de les seus en anteriors edicions: Fira del Mar de Calafell (2013), Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès (2012), Ateneu Igualadí d'Igualada (2011), Universitat UPC de Vilanova i la Geltrú (2010), Museu Vil·la Casals de Sant Salvador al Vendrell (2009) i Saló d'Espectacles de l'Unió del Casal Gelidenc de Gelida (2008).

Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia. Es podran seguir a http://www.penedesfera.cat. El hashtag a twitter serà #Penedesfera #JEPSitges14.

Google Maps: Palau Maricel, Sitges

 
 

7es JORNADES DE LA PENEDESFERA: "Patrimoni TIC"
Sitges, 26 a 28 de setembre de 2014

 

Programa:

 

Divendres 26 de setembre de 2014, Saló d'Or del Palau Maricel

 

17:30 Inauguració de les 7es Jornades de la Penedesfera: "Patrimoni TIC"

17:45 Inici #5InstameetPenedès

Benvinguda als instagramers vinguts d'arreu i recollida d'informació sobre Sitges i les Jornades Europees del Patrimoni.

Entrega d'un detall de la Fundació puntCat als participants al 5è Instameet Penedès.

18:00 La Peça del Mes dels Museus de Sitges

Cap de nen, Alfred Sisquella Oriol. A càrrec d'Isidre Roset.

19:00 Les TIC als Museus de Sitges

La incorporació de les TIC en la museografia i l'ús de les xarxes socials als Museus de Sitges. Explicació de les reformes establertes als Museus de Sitges per Vinyet Panyella, Directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges (Museus de Sitges).

20:00 Malvasia&Blogs

Tast de Malvasia al capvespre des de les terrasses del Palau Maricel amb vistes al Mediterrani.

21:00 Fi del Malvasia&Blogs

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

 

Dissabte 27 de setembre de 2014, Saló d'Or del Palau Maricel

 

10:00 Taula rodona: Experiències TIC en el patrimoni del Penedès

11:00 Pausa per esmorzar (inclòs per als assistents a les jornades)

11:30 La Realitat augmentada en el patrimoni

Exposició d'experiències sobre la realitat augmentada en diferents museus i dels avantatges d'aquesta eina en la museografia. A càrrec d'Alexandra Prats de l'empresa MKT Cultural.

12:15 L'ús de les app com a guies de museus

Presentació de diferents guies de museus i itineraris patrimonials a través d'aplicacions mòbils. A càrrec d'Imma Losada de l'empresa Musguide.

13:00 Visita guiada als museus de Sitges

14:30 Fi de la visita guiada als museus de Sitges

Pausa per dinar

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

 

Diumenge 28 de setembre de 2014

 

De 10 a 15 h. Visites lliures i gratuïtes pels diferents espais patrimonials de Sitges

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, els diferents museus i espais patrimonials de la vila restaran oberts. A banda del Palau Maricel, la Fundació Stämpfli, el Museu Romàntic Can Llopis i el Cementiri de Sant Sebastià, el municipi de Sitges també ofereix tot un gran llistat d'edificis i espais catalogats que convè anar descobrint tot endinsant-se pels diferents carrers de la vila.

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

 

00:00 Cloenda on-line de les jornades i del #5InstameetPenedès

Les 3 millors galeries de fotos publicades a Instagram abans de les 12 de la nit del diumenge rebran un lot de productes de malvasia de Sitges, una visita guiada als Museus de Sitges i una Ruta de la Malvasia, respectivament. Per optar als premis cal que les fotos siguin etiquetades amb els hashtags #5InstameetPenedès #Penedesfera #JEPSitges14, així com ser seguidor de Penedesfera a Instagram, mitjà per on es comunicarà els guanyadors.
 

Organitza:

Penedesfera i Cultura Penedès (secció TIC de l'IEP)

Consorci del Patrimoni de Sitges

Col·labora:

Fundació puntCAT

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració
en la difusió de la Penedesfera!

Copyright © 2014 Penedesfera, All rights reserved.
Rebeu aquest e-mail perquè el vostre bloc és a la Penedesfera, la comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, entès com l'àmbit de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf
Email Marketing Powered by MailChimp