Notícies d'aquest cap de setmana confirmen, que CIU i el PSC van acostar posicions sobre la llei electoral desprès de la reunió entre Artur Mas i Pere Navarro, que va fer viable el pacte de BCN World. Ara, segons Catalunya Informació (dilluns 21/04/2014 – 13,36h) estan a prop de consensuar una nova llei electoral, la primera catalana, ja que Catalunya és l'única comunitat autònoma de l'Estat espanyol que no té una llei electoral pròpia. Recordem que és una llei que ha de ser aprovada per un mínim de 90 diputats cosa que fa indispensable el concurs del PSC per tirar-la endavant, a més, naturalment del partit del govern CiU i del que li dóna suport ERC. És previst que en els pròxims dies el PSC, tal com ens temíem, faci una proposta amb set demarcacions electorals, en comptes de les quatre actuals, renunciant així a una de les seves reivindicacions, la circumscripció única, que CiU no vol acceptar. És possible que les noves demarcacions es corresponguin a la distribució prevista per la llei de vegueries que quedà paralitzada anys enrere, i en la qual no ho figura el Penedès.
Pel que sembla, tant socialistes com convergents treballen amb la idea de dividir el país entre 50 i 60 districtes territorials, on s'elegiria un diputat de proximitat. El PSC plantejarà que n'hi hagi un per l'Aran, i un altre pels catalans residents a l'exterior. La resta, fins a completar els 135 parlamentaris, vindrien dels vots per demarcacions, que és el sistema que hi ha hagut fins ara.
Si els contactes dels grups per a la llei electoral es reprenen a principis del mes que ve, cal que des del territori fem la feina per tal de que el Penedès no sigui moneda de canvi en aquest acord i sigui també afegit com a circumscripció electoral, i que al final, tots els partits polítics des de CIU fins a la CUP, tinguin clar que si tenim Llei electoral catalana, ha de ser amb base de vuit demarcacions electorals, cosa que vol dir amb el Penedès, el qual és un dels vuit àmbits territorials actualment vigents i ha de ser tractat exactament igual que la resta d'àmbits, sense negar-li els seus drets, i no basar-se en una llei de vegueries actualment suspesa i fora de circulació.
• Adjuntem/Vegeu article d'opinió publicat el passat 21 de març al "3 de vuit" i a "la Veu" de l'Anoia: EL PENEDÈS I LA LLEI ELECTORAL CATALANA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada