dissabte, 14 de setembre del 2013

L’Ajuntament De Vilanova I La Geltrú Aprova Per Àmplia Majoria Una Moció Perquè El Penedès Sigui Circumscripció Electoral, Comunicat 170, 09.09.2013


Al Ple municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú celebrat aquest dilluns dia 9, els grups de CiU i de la CUP van presentar una moció, promoguda per la Plataforma per una Vegueria Pròpia, per tal de demanar que el Penedès sigui circumscripció electoral en la nova llei electoral de Catalunya que es voldria aprovar durant la present legislatura.

En concret, l'acord que se sotmetia a votació deia el següent:

Demanar al Parlament de Catalunya, i d'una forma particular a la ponència que elabora el projecte de llei electoral, que el Penedès, és a dir les comarques del l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, que constitueixen l'àmbit de planificació Penedès, sigui una de les circumscripcions electorals incloses en la llei electoral de Catalunya.

És la mateixa moció que fa poc més d'un mes va ser aprovada a l'ajuntament de Vilafranca per unanimitat. En el cas de Vilanova es va poder aprovar amb una amplíssima majoria, ja que hi van donar suport els grups municipals de CiU, PSC, CUP i ICV, mentre que el PP es va abstenir. En nom de la Plataforma, Fèlix Simon va fer una breu intervenció davant del Ple en què va desglossar un seguit de fets i arguments que justificaven la conveniència d'aprovar aquesta moció.

Ara restem a l'espera que en dates properes pugui ser aprovada en els plenaris dels ajuntaments del Vendrell i d'Igualada per tal que obtingui el suport dels consistoris de les quatre capitals comarcals, independentment d'altres municipis que també es vulguin sumar a la iniciativa. 

Plataforma per una Vegueria Pròpia - Vegueria Penedès