dimecres, 25 de setembre del 2013

Comunicat 171, Vilanova del Camí per la Vegueria i la Circumscripció Electoral, 17.09.2013

El Ple de l'ajuntament de Vilanova del Camí, celebrat aquest dilluns dia 16, va aprovar les mocions "Per una Vegueria Pròpia" i "Penedès circumscripció electoral". Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia volem mostrar el nostre agraïment a l'alcalde i als regidors del municipi i, si es pot dir així, donar la "benvinguda" als 12.585 habitants de Vilanova del Camí incardinats ja en aquest treballat i il•lusionador projecte de futur que és el Penedès.

I és que amb la incorporació de Vilanova del Camí ja són 67 els ajuntaments adherits, cosa que representa el 96% del total dels 468.116 habitants que habiten a les quatre comarques, descomptant, com hem fet sempre els 7 municipis de l'Alta Anoia.

Ara ja només queden 6 ajuntaments que encara no s'han adherit o pronunciat al respecte: Santa Margarida de Montbui (Anoia), Avinyonet, Castellet i la Gornal i Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès), Canyelles (Garraf) i Masllorenç (Baix Penedès), que sumen 19.465 habitants. Potser sí que ha arribat el moment de donar un sí definitiu i confiat al projecte Penedès i entrar així per la porta gran a l'àmbit Penedès, ara que ja és una realitat ineludible, i a la futura vegueria i circumscripció electoral.

En el mateix ple, l'ajuntament de Vilanova del Camí va adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Ho celebrem d'una manera especial tenint present que la Plataforma va ser una de les primeres entitats ciutadanes del país que va manifestar la seva adhesió.