dimecres, 7 de juny del 2017

FINAL DE LA PLATAFORMA PER UNA VEGUERIA PRÒPIA, Comunicat 215, 05.06.2017

FINAL DE LA PLATAFORMA PER UNA VEGUERIA PRÒPIA

UNA NOVA ENTITAT EN RECOLLIRÀ L'ESPERIT I EL LLEGAT

Comunicat 215, 05.06.2017

 

 

A l'assemblea extraordinària de la Plataforma celebrada el passat 29 de maig a Igualada es va prendre l'acord per part de tots els assistents de dissoldre l'associació Plataforma per una Vegueria Pròpia després de 12 anys d'existència. La raó principal és que l'objectiu per a la qual va ser fundada ja s'ha aconseguit, atès que el passat 8 de febrer el Parlament va crear la Vegueria Penedès, la vuitena en l'organització territorial de Catalunya.

 

Cal dir que en l'assemblea anual ordinària que tingué lloc el dia 18 de març ja es va comentar aquesta possibilitat i en aquell moment es van posar tres possibles opcions damunt la taula:

a)    Dissolució ras i curt de la PVP atès que ja ha acabat la seva comesa

b)    Continuïtat de la PVP atès que tot i haver-se aprovat la vegueria hi ha encara molta feina pendent en vistes al seu desplegament

c)    Impulsar una nova entitat que amb un altre format i uns altres objectius doni continuïtat a la feina feta per la PVP

Tot i que en un primer moment l'opció a) semblava la favorita, un grup de socis, juntament amb altres persones que no ho són, van començar a moure's de cara a fer possible l'opció c). Finalment, abans de començar l'assemblea extraordinària, es va informar que aquest col·lectiu havia formalitzat la constitució d'una nova entitat que tindria per objecte vetllar pel correcte desplegament de la demarcació veguerial del Penedès seguir la implementació del Pla Territorial del Penedès i promoure o bé participar en propostes i activitats encaminades a la promoció del Penedès i el seus valors. Uns objectius en la línia de les cinc propostes contingudes en el manifest Lliure Albir fet per la PVP en l'acte de celebració de la Vegueria del passat 23 de febrer.

 

L'assemblea va celebrar la iniciativa que en certa manera alleugeria la recança de posar punt i final a una entitat, la PVP, que ha fet una tasca tan meritòria i que ha estat tan estimada per les persones que n'han format part al llarg d'aquests 12 anys i que hi han dedicat bona part del seu temps i de les seves energies. Alhora va proposar que, d'acord amb els estatuts, fos l'entitat que n'heretés el llegat immaterial i també el material, que a hores d'ara és el romanent d'algues publicacions, mentre que a nivell econòmic l'entitat tancarà pràcticament a zero o bé amb un lleuger saldo positiu. L'assemblea també va nomenar dos membres de la Junta perquè en un termini de temps prudencial tanquin els serrells pendents abans de presentar la sol·licitud de dissolució a l'organisme competent de la Generalitat. 

 

²     ²    ²    ²

 

Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès i Anoia ara són una unitat denominada Vegueria Penedès després d'un procés llarg i apassionant. El lligam entre les dues primeres comarques ja fa temps que s'havia anat afermant amb instruments con la Mancomunitat. La matriu penedesenca del Baix és indiscutible tot i que s'ha hagut de vèncer l'enorme obstacle que significa la ratlla provincial. Però el que ha acabat donant múscul a la vegueria ha estat la incorporació de l'Anoia, una comarca que se sentia incòmoda a la Catalunya Central i que ara tindrà l'oportunitat de retrobar-se ella mateixa a la nova vegueria. La Vegueria Penedès es troba ben bé a la ròtula de Catalunya, camí natural cap a Barcelona i cap a Tarragona per la costa o per l'interior, camí natural cap a Lleida des d'Igualada, camí natural cap al Pirineu pel nou eix que comunica la costa penedesenca amb el Pirineu per Vilafranca, Igualada, Manresa, Berga i el túnel del Cadí. Tenim molt de futur i l'hem d'aprofitar !!

 

²     ²    ²    ²

 

Aquest és el darrer comunicat de la Plataforma per una Vegueria Pròpia. 215 comunicats en 12 anys surten a gairebé 18 cada any, un i mig al mes, Déu n'hi do! Moltíssimes gràcies als mitjans informatius de les quatre comarques, per la paciència i la fidelitat amb què ens heu seguit, per haver donat a conèixer la nostra activitat, per haver explicat els avantatges de la vegueria, i per haver donat suport entusiasta a la causa en tantes i tantes ocasions.

 

A reveure. I com acabava el manifest Lliure Albir a partir d'ara la Plataforma per una Vegueria Pròpia ja no és ningú en concret i és tothom alhora.