dimecres, 1 de febrer del 2017

Comunicat 210, La Setmana Que Ve Hi Haurà Vegueria !!, 31.01.2017

TAMBÉ ESTÀ ENLLESTIDA LA PROPOSTA PRELIMINAR DEL GRUP DE TREBALL DEL PLA TERRITORIAL DEL PENEDÈS

Finalment ha arribat l'hora. Tot i que l'anunci oficial de l'ordre del dia del plenari de la setmana que ve no sortirà fins aquest divendres, ja es pot afirmar que en el plenari dels propers dimecres 8 i dijous 9 figurarà a l'ordre del dia l'aprovació de la Proposició de llei d'adaptació de la Llei 30/2010, del 3 d'agost, de vegueries, a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès. El divendres es concretarà dia i hora. El fet que el debat de la llei de pressupostos s'hagi hagut de diferir ja que alguns grups de l'oposició han portat el text al Consell de Garanties Estatuàries, ha deixat via lliure per a la tramitació d'altres lleis entre les quals aquesta de creació de la Vegueria Penedès. Dimecres o dijous que ve serà doncs un dia històric per al Penedès, ja que després de més de dotze anys d'esforços l'objectiu serà acomplert. Cal, que tots ens en felicitem.

Com vàrem anunciar en el nostre anterior comunicat, els darrers tràmits d'aquesta proposició de llei s'han fet en un temps relativament breu, i després del treball de la ponència i la presa o no en consideració de diverses esmenes, avui mateix s'ha presentat el text a la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge que és qui li ha de donar el vistiplau per anar al Ple. La sessió d'avui de dita Comissió ha estat breu atès que els grups que donen suport a la llei, JxSí, PSC, CSQP i CUP, i que sumen 99 dels 135 escons de la Cambra, ja havien transaccionat la majoria d'esmenes i per tant avui han donat el seu suport al redactat definitiu que és el que serà aprovat pel Ple.

I per completar les bones notícies de la setmana hem tingut coneixement que el Grup de treball encarregat del Pla Territorial del Penedès ha completat la redacció del document de Proposta preliminar, que properament serà presentat en públic. És un text que mostra, a partir de l'estat actual dels treballs, l'estructura final a completar i els continguts a desenvolupar. Planteja un seguit d'escenaris demogràfics i econòmics amb un horitzó temporal del 2031. Es tracta de població, ocupació, atur i habitatge, a partir dels quals estableix uns principis rectors pel que fa al tres sistemes territorials bàsics: espais oberts, assentaments, i infraestructures de mobilitat i transport. I tot plegat acompanyat d'un completíssim nombre de dades i d'una cartografia física i temàtica exhaustiva.

Ara vindran les fases d'exposició pública, esmenes, nova redacció i nova exposició pública, i finalment resolució favorable del Conseller de Territori i Sostenibilitat i aprovació pel Govern de la Generalitat. Queda un llarg recorregut, però aquest text de què avui parlem n'és la base indispensable, i si les coses van com esperem el Pla podria ser aprovat aquest mateix any.