diumenge, 17 de juliol del 2016

Comunicat 206, El Conseller de Territori Josep Rull Presideix la Reunió de la Comissió del Pla Territorial del Penedès al Castell de Castellet, 12.07.2016

Aquest dimarts a la tarda s'ha reunit al castell de Castellet la Comissió del Pla Territorial del Penedès integrada per 10 representants del Departament de Territori i Sostenibilitat i 12 representants del Penedès, tres per cada comarca.

Excepcionalment i a partir de la proposta que li va fer la Plataforma per una Vegueria Pròpia, la reunió ha estat presidida pel Conseller Josep Rull i hi han estat invitats dos membres de la PVP. Inicialment havíem demanat una reunió informativa oberta bàsicament al món local, però finalment el Departament va decidir mantenir el format de reunió habitual (la novena dels inicis dels treballs de redacció)

 

Hem pogut constatar que els treballs de redacció són interessants i seriosos i que ja hi ha dues parts (Espais Oberts i Assentaments Urbans) en un estat molt avançat. Per contra la part d'Infraestructures és la que està més endarrerida i dóna la impressió que encara hi ha molta feina per fer. Els tècnics del Departament van fer tanmateix el següent avanç de calendari

 

Avantprojecte redactat

final 2016

Participació pública

2 mesos

Aprovació inicial

Conseller de Territori

Informació pública

1 mes

Text refós

 

Informes preceptius

 

Aprovació projecte

Conseller de Territori

Aprovació definitiva del Pla

Govern de la Generalitat

 

 

Com es pot veure és un calendari flexible i que si no s'entretingués en excés en les fases de redacció després de la participació pública i de la informació pública, podria tenir com a objectiu que fos aprovat per tot l'any 2017. Pel bé del Penedès esperem que els terminis s'abreugin al màxim i puguem tenir com més aviat millor aquesta eina fonamental per al desenvolupament social, econòmic i ambiental del Penedès.