dilluns, 26 de gener del 2015

Comunicat 184, Carta al President Artur Mas per Reclamar la Vegueria Penedès, 19.01.2015


El dia 5 de desembre del 2014, la Plataforma per una Vegueria Pròpia va enviar una carta al president de la Generalitat de Catalunya en la qual li demanava que abans d'acabar la legislatura es modifiqués la llei de vegueries per tal d'incloure-hi la del Penedès. La petició, que no és evidentment el primer cop que es formula, tenia una justificació vinculada directament amb el Sr. Artur Mas i unes altres vinculades a les circumstàncies polítiques del moment

 

La primera justificació és una carta que va ser adreçada pel Sr. Artur Mas a la Plataforma i que ara hem considerat oportú "exhumar". La carta està datada el 30 de juliol del 2010, pocs dies després que el Parlament amb els vots del tripartit hagués aprovat la llei de Vegueries sense el Penedès i hagués rebutjat una esmena  del grup parlamentari de Convergència i Unió en què se'n demanava la inclusió. Artur Mas escriu la carta com a president del grup parlamentari de CiU i manifesta el compromís del seu grup per crear la Vegueria Penedès en la propera legislatura, cosa que no va succeir i que tampoc ha succeït, per ara, en aquesta. Li demanem doncs que compleixi el seu compromís

 

Les justificacions vinculades amb el moment polític són en primer lloc la previsible convocatòria d'eleccions anticipades després de la consulta del 9 de novembre de manera que la legislatura podia estar molt a prop del seu final sense que encara s'hagi resolt aquest contenciós. En segon lloc el fet que el govern actuï "de facto" com si ja li estiguessin bé les set vegueries, com va quedar tristament demostrat en presentar els resultats de les votacions del 9 de novembre a càrrec de la seva vicepresidenta, cosa que va provocar una carta de queixa de la Plataforma així com una roda i un comunicat de premsa (núm.183) de protesta i de denúncia. Finalment el fet que s'hagi parlat de la necessitat d'avançar fins a les properes eleccions en la creació d'estructures d'estat: sens dubte l'organització territorial n'és una i molt important i en el model que defensa CiU (i ERC) hi ha 8 vegueries.

 

En la roda de premsa també hem parlat dels temes següents

 

Valoració de la convocatòria d'eleccions

La convocatòria d'eleccions plebiscitàries per al 27 de setembre no podem sinó veure-la amb satisfacció i més tenint present que la PVP va ser de les primeres entitats a adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Pel que fa a la data, potser ens hauria agradat que fos abans, ara bé aquests mesos de coll tenen l'efecte secundari beneficiós de donar un marge de temps més que suficient perquè s'aprovi la vegueria Penedès.

 

Sopar-Tertúlia IGP Gall del Penedès

La Plataforma s'ha avingut a organitzar conjuntament amb l'Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, i amb la col•laboració de la Denominació d'Origen  Penedès, un sopar tertúlia per comentar les possibilitats que s'obren en un futur per als criadors, restauradors i per al territori un cop aconseguida l'aprovació de la Indicació Geogràfica Protegida (vegeu també comunicat 181), La PVP va insistir prop de l'Associació que el marc geogràfic de la IGP fos tot l'Àmbit Penedès cosa que li permet gaudir d'un altre producte de qualitat i emblemàtic, com fins ara ha esta el vi, i que ha d'esdevenir símbol i marca del Penedès i per tant eina de promoció i de millora. Al sopar s'hi degustaran aquests dos productes. El sopar tindrà lloc al restaurant El Cigró d'Or (Vilafranca del Penedès) el proper 29 de gener; és d'àmbit forçosament restringit i adreçat bàsicament als que ho han fet possible.

 

Proposta Sant Jordi 2015

Com ja vam anunciar (vegeu comunicat 180), s'està treballant intensament en la confecció d'un Mapa de l'Àmbit Penedès i un Llibre sobre la història de la mobilització a favor de la Vegueria i sobre el futur del Penedès. La part de redacció està molt avançada, pràcticament enllestida i ja han començat les tasques de disseny, il•lustració, maquetació i posterior impressió. Les gestions per al seu finançament avancen bé, però aquí queda molta feina per fer. Tenint present que el llibre es finançarà en gran part a base de  micromecenatge invitem a tothom a fer una aportació mínima de 25€ (preu de cost de llibre i mapa) per assegurar-ne la viabilitat. La manera de fer l'aportació la podeu trobar entrant a la nostra pagina web.

 

NOTA

Clicant en els següents links podreu veure:

- la carta al President Mas de 05-12-2014

- i la carta que ell ens va adreçar el 30-07-2010.