diumenge, 28 de juliol del 2013

L’AJUNTAMENT DE VILAFRANCA APROVA PER UNANIMITAT UNA MOCIÓ PERQUÈ EL PENEDÈS SIGUI CIRCUMSCRICIÓ ELECTORAL - Comunicat 168 - 24.07.2013


El Ple municipal de l'Ajuntament de Vilafranca celebrat el dimarts dia 23 es va presentar una moció promoguda per la Plataforma per una Vegueria Pròpia per tal de demanar que el Penedès sigui circumscripció electoral en la nova llei electoral de Catalunya que es voldria aprovar durant la present legislatura. La moció justificava la necessitat que el Penedès sigui circumscripció electoral, primer per pura lògica després d'haver-se aprova pel Parlament que sigui àmbit de planificació i d'haver estat demanat majoritàriament que sigui vegueria, i segon perquè res no serà tan efectiu des del punt de vista polític per al progrés del territori ni res no farà tan visible la seva identitat i singularitat com el fet que pugui elegir els seus propis representants. En nom de la Plataforma, Fèlix Simon va fer una breu intervenció davant del Ple en què va desglossar un seguit de fets i arguments que justificaven la conveniència d'aprovar aquesta moció.


En concret, l'acord que se sotmetia a votació deia el següent:

Demanar al Parlament de Catalunya, i d'una forma particular a la ponència que elabora el projecte de llei electoral, que el Penedès, és a dir les comarques del l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia que constitueixen l'àmbit de planificació Penedès, sigui una de les circumscripcions electorals incloses en la llei electoral de Catalunya.


La moció va ser aprovada per unanimitat pels 21 regidors del Consistori. Esperem que els redactors de la llei tinguin en compte aquest pronunciament tan incontestable i estem també a l'espera que altres municipis adoptin aquest acord.