divendres, 30 d’abril del 2010

Penedes TV, 23-04-2010: Institucions, entitats i sindicats compareixen per l'àmbit funcional


Representants d'institucions, entitats, sindicats i societat civil van comparèixer al Parlament de Catalunya per reivindicar un àmbit funcional de planificació de les comarques del Penedès. Dimecres, a la comissió de política territorial del Parlament de Catalunya es van fer les compareixences de la proposició de llei de reconeixement del Penedès com a àrea funcional de planificació. Hi va haver intervencions de diverses entitats i organismes representatius del territori per tal d'exposar la necessitat que les comarques de l'Alt i Baix Penedès, Garraf i l'Anoia s'estructurin conjuntament a l'hora de planificar els serveis. Al matí hi va haver les intencions de les patronals. A la tarda estaven citades les entitats com per exemple la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

El seu president, Fèlix Simon, assenyalava que el Penedès necessita una planificació que contempli un creixement sostenible i la preservació del paisatge.

També va participar en les compareixences el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs , Ramon Arnabat. Que lamentava que s'hagi aprovat abans la planificació metropolitana i reclamava el mateix nivell de competències per l'àmbit funcional del Penedès.

Entre els compareixents també hi havia el president de la Denominació d'Origen Penedès, Francesc Pasqual, i representants sindicals.Per exemple el secretari comarcal de la UGT, Francesc Rica, insistia en els aspectes de planificació de transport.

I per la seva banda des del sindicat Unió de Pagesos, Maria Rovira, incidia en la importància que a més d'una denominació d'origen el Penedès tingui un àmbit de planificació territorial.

Un cop acabades les compareixences, la proposició seguirà el tràmit per la via d'urgència.