divendres, 29 de gener del 2010

Forum Social Català, 31-01-2010:SALVEM LA DEMOCRÀCIA. Per un debat públic al voltant de l'aprofundiment democràtic en la planificació del territori

Aquest cap de setmana es cel.lebra el Forum Social Català a l'Edifici Històric de la UB, Pl Universitat.
Podeu trobar tota la informació a
http://fscat.blog.pangea.org/

De la programació, per afinitat, en destaquem el següent taller:

Diumenge 31 10-12h

SALVEM LA DEMOCRÀCIA. Per un debat públic al voltant de l'aprofundiment democràtic en la planificació del territori

CONTINGUT:
Tot i l'€™acceptació de la participació ciutadana en la democràcia del darrers anys, els poders públics i els grups d'€™interès privats son els actors que han decidit, i decideixen, les polítiques de planificació del territori. Aquesta tendència ha reforçat l'€™augment del conflictes territorials, la desafecció al sistema representatiu, així com diversos casos d'€™irregularitats i corrupció. En aquest escenari els moviments socials i la ciutadania han esdevingut nous actors rellevants en l'€™aprofundiment democràtic al mateix temps que han afegit qualitat social i ecològica al desenvolupament territorial del país. Per avançar en l'€™aprofundiment democràtic, i davant del alt grau de impacte que tenen les infraestructures i l'€™urbanisme en aspectes centrals del model de societat, volent impulsar un debat públic sobre el com, el quant, el on i el perquè de la participació en la definició de les polítiques publiques de la planificació territorial.

METODOLOGIA:
El taller s'€™iniciarà amb la presentació d'€™un audiovisual que emmarca els continguts, a continuació es farà una taula rodona que farà una reflexió des de la perspectiva del diferents actors (plataformes, administració, partits, ongs), a continuació s'€™obrirà el debat entre la fila cero i els assistents, i es tancarà el taller amb un ple de reflexions i propostes.

Centre Unesco de Catalunya, Institut de Gobernabilitat i Polítiques Publiques, Centre per la Sostenibilitat Territorial, Fundació Nous Horitzons.